top of page
Hangolódás - Elkezdődött a toborzás!

 

Ismerik azt a Grimm mesét, hogy A brémai muzsikosok. Amikor a szamár, kutya, a macska és a kakas ilyen-olyan személyes okból alkalmi zenekart alkotnak, és nemcsak hogy elűznek egy betyárbandát és végre otthonra lelnek, de megteszik az első lépést a világhír felé is.

 

Nos, ehhez a kis példameséhez hasonlóan a vakok és gyengénlátók, a mozgássérültek, az értelmifogyatékosok és a siketek is összeálltak, hogy egy igazi műremekkel, méghozzá egy zenei produkcióval lépjenek egyet ha nem is a hírnevet hozó színpad felé, de talán az életüket meghatározó közös alkotás és fellépés irányába.  

 

A VGYKE (Vakok és Magyarországi Regionális Egyesülete) csapata már megszólaltatta a Cajont/Ládadobot, a MEREK-es lányok készülnek a fotózásra (Mozgássérültek Rehabilitációs Központja), az ÉFOÉSZ-osok a Filadelfia Házzal közösen (Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége) bögreinstallációra adták a fejüket, a SVOE (Siketvakok Országos Egyesülete) is velünk van, az ERGO SUM társulat művészei pedig már tanakodnak, hogy miképpen lehet mindezt jelbe önteni, hogy egy igazi műremekkel, egy Bögredallal álljanak elő.

 

A titkos előkészületek már javában folynak, minden résztvevő rendkívül lelkes. A szervezők - a Spiritusz Egyesület és Cromo Alapítvány 1-1 munkatársa - több helyszínen jártak az elmúlt hetekben, találkoztak a szervezetek tagjaival és elkezdték a közös munkát leendő alkotóinkkal. Izgalmas volt látni, hogy a táncosok és a zenészek hogyan hangolják - most még persze képzeletben - bögréiket, keresik a helyüket a tavaszi színpadi produkcióban.

 

Az idő is szorít, hiszen nemsokára a március 21-i főpróbán, majd az április 25-i Tavaszi Fesztivál programján léphetnek a számukra és számunkra is a világot jelentő deszkákra .

 

  • w-facebook
bottom of page