top of page

PÁLYÁZAT

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Célkitűzés

TÁMOGATÓINK

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

 

A „Bögrefónia” a Cromo Alapítvány és a Spiritusz Egyesület közös kampányként valósul meg, a Norvég Civil Támogatási Alap finanszírozásában, 2015. január és augusztus között. A kampányban a felkészítéstől kezdve egészen a nagy bemutatkozásig a fogyatékkal élő személyek kerülnek alkotó, bemutatkozó és segítő-támogató pozícióba. A kampányunkat a 2015-os tavaszi fesztivál idejére időzítjük, mivel művészi környezetbe ágyazva az üzenet sokkal erőteljesebben és hatásosabban jelenhet meg.

 

Célunk, hogy a résztvevő fogyatékkal élő emberek új szerepben ismerhessék meg saját magukat, készségeik fejlődjenek, új lehetőségek nyíljanak meg számukra, valós képet közöljenek magukról, céljaikról és értékes visszajelzéseket kapjanak.

 

{ 1 }

Norvég Civil Támogatási Alap

Az EGT/Norvég Civil Támogatási Alap átfogó célja, hogy „segítse a magyarországi civil társadalom fejlődését, valamint erősítse részvételét a társadalmi igazságosság, a demokrácia és a fenntartható fejlődés alakításában”. A támogatók döntése értelmében ezen belül az Alap kiemelt figyelmet fordít az emberi és kisebbségi jogokra (etnikai, vallási, nyelvi, valamint szexuális orientáció alapján), a jó kormányzásra és átláthatóságra, a rasszizmus és az idegengyűlölet elleni harcra, a megkülönböztetés és a társadalmi egyenlőtlenségek, a szegénység és kirekesztés elleni fellépésre valamint a nemek közti egyenlőségre, beleértve a nemi és családon belüli erőszakot.

 

{ 2 }

Budapesti Tavaszi Fesztivál

A tavasz ünnepe 2015-ben április 10. és 26. között kínál generációk, műfajok és helyszínek tekintetében is nyitott, változatos programokat.A 35. Budapesti Tavaszi Fesztiválon színes összművészeti kínálat várja az érdeklődőket: komoly- és kortárs zene, opera, jazz és könnyűzene, pop, világzene, tánc, színház és képzőművészeti program is része a kínálatnak.

 

A Budapesti Tavaszi Fesztivál különlegességét fokozza, hogy a legjobb magyar előadók mellett igazi világsztárok lépnek majd fel, illetve a fesztivál tizenhét napja alatt számos világpremier, magyarországi bemutató, koprodukció és színházi bemutató is lesz.2015-ben több tucat helyszínen zajlanak majd az események: a Művészetek Palotája és az Operaház mellett a Zeneakadémia, a Budapest Music Center, a Bálna, a Vigadó, a Nemzeti Színház és a fővárosi színházak, múzeumok is kiemelt programhelyszínek lesznek. A továbbra is a Művészetek Palotája és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ, valamint a Magyar Turizmus Zrt. együttműködésében megvalósuló programsorozat Budapest meghatározó kulturális intézményeinek és helyszíneinek bevonásával folyamatosan szélesíti kínálatát.

 

{ 3 }

Ökotárs Alapítvány

Az Ökotárs Alapítvány nem nyereségérdekelt, politikától független, a környezet állapotának javulásáért és a hazai civil szféra és lakosság környezeti érzékenységének és tudatosságának fejlesztéséért tevékenykedő szervezet.

 

1991-ben egy amerikai magánalapítványokból álló konzorcium hozta létre azt a támogatási alapot, melyből a Környezeti Partnerség Egyesület (Environmental Partnership Association - EPA) nőtte ki magát. Az EPA tagjai közép-európai független alapítványok, melyek civil környezetvédelmi kezdeményezéseket támogatnak Csehországban, Magyarországon, Szlovákiában, Romániában és Bulgáriában.

 

Az EPA magyar tagja, az Ökotárs Alapítvány 1994-ben vált önálló jogi személlyé. Céljaink elérésében kezdetek óta alapvető eszközünk a hatékony, rugalmas, gyors, megbízható rendszerben nyújtott adományozás, amellyel a hazai környezet- és természetvédő mozgalom erősödését, programjait, kampányait, akcióit segítjük. Támogatjuk a mozgalom és a többi szektor együttműködését – elsősorban a civil mozgalom és az önkormányzatok közös akcióit. Az adományi döntéseket kuratóriumunk hozza, amely szakmai és területi sokféleség alapján jött létre, és eszerint alakult át 1997 végén. Adományi programunkat a kuratórium évente értékeli, illetve háromévente külső szakértőt vonunk be az értékelésbe. Az eredmények alapján újragondoljuk a pályázati program lebonyolítását, és szükség esetén változtatunk rajta.

 

Az adományozás mellett tanulmányutakat, tréningeket, szervezetfejlesztő képzéseket is szervezünk. Általános segítségnyújtási programunk keretében szakértői segítséget közvetítünk a szervezeteknek, hozzánk fordulóknak. E program keretében hozzájárultunk a mozgalom belső együttműködési mechanizmusainak kialakulásához, például 1996-2005 közt a mozgalom havi találkozóinak szervezésével, amely hatékonyan segíti a mozgalom és az államigazgatás közti jobb kommunikációt. Fontos feladatunknak tartjuk a felmerülő új környezetpolitikai témák napirenden tartását és megismertetését, valamint a környezeti és civil érdekek széles körű képviseletét. Ezt a célt szolgálják – egyebek között – a Sajtó-teaházak is.

 

Az Ökotárs célja, hogy növelje a múlt és a jövő környezeti problémái iránti tudatosságot, társadalmi támogatást kapjanak a szaporodó akciók, lehetővé tegyék az alternatív megoldások végiggondolását, mindezekhez pedig forrásokat, módszertani segítséget, szakmai információkat szerezzen és adjon.

 

{ 4 }

{ 5 }

Balloon Art

Cégünk rendezvények dekorációjával foglalkozik szülinapoktól az esküvőkön át a legnagyobb megnyitókig, állami ünnepekig. A Balloon Art azért alakult, hogy ezek az események még színesebbé, hangulatosabbá váljanak a munkánk által. Nekünk ez a munka örömet ad, és bízunk benne, hogy minél többet át tudunk adni ebből az örömből Megrendelőinknek! Vizsgázott léggömbdekoratőrként a legfontosabb szempontunk a minőség és a megbízhatóság, mert elégedett ügyfeleink táborát csak így tudjuk megtartani illetve növelni.

 

{ 6 }

Retro Print Kereskedelmi És Szolgáltató Kft.

Budapest Pesti út 161

(20) 209 4696

 

  • w-facebook
bottom of page