top of page

Bögrések

SPRITUSZ EGYESÜLET
 
„A papírsárkányok a széllel szemben szállnak a legmagasabbra - nem vele.”  

 

Mi a Spiritusz Egyesület, teljes nevén: Spiritusz Gyermek- és Ifjúsági Színházi (közhasznú) Egyesület vagyunk. Három szervezeti egységből épülünk fel: a Trambulin  Gyermek-  és Ifjúsági  Színházból,  a Spiritusz Gyermek és Ifjúsági  szakmai  folyóiratból  és az  S8 Színházi  műhelyből.

 

Független színházi műhelyként célunk és feladatunk, a saját előadásaink mellett alternatív társulatok, egyetemi színházak, szenvedélyes alkotóközösségek munkáit bemutatni és velük együttműködve nézőinknek a közös felfedezés örömét kínálni. Nagyszerű dolog partneri szerepet vállalni olyan projektekben, melyben tevékenységi köreinket ötvözni tudjuk, és amelyekkel - jelen esetben a Bögrefónia résztvevői számára - mi okozhatunk örömet.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Spiritusz és Cromo
CROMO

 

A Cromo Alapítvány 2002-ben alakult meg annak érdekében, hogy a civil, vállalati, valamint önkormányzati szereplők együttműködésén keresztül segítse a hátrányos helyzetű régiók közösségeit és szervezeteit, az érintettek bevonásával, aktív részvételével. Az alapítvány főként olyan projektek tervezésében és lebonyolításában vesz részt, amelyeknek elsődleges célja a közösségi gondolkodás és cselekvés, valamint a demokráciaalapú aktív állampolgárság újraértelmezése és megerősítése.

 

A Cromo Alapítvány missziójával és célkitűzéseivel összhangban öt speciális tevékenységi és szolgáltatási csoportra fókuszál: az állampolgári részvételt erősíti és népszerűsíti Magyarországon és Európában; támogatja, terjeszti ill. fejleszti az alulról jövő közösségi kezdeményezéseket, az újonnan induló KŐKEMÉNY Portálra (www.kokemenyek.hu) támaszkodva; a civil, állami és egyházi szervezetek, működési hatékonyságát fejleszti szervezetfejlesztés és készségfejlesztő képzéseken keresztül; segíti a vállalatok társadalmi beágyazottságának növelését, társadalmi felelősségvállalási (CSR) programokon keresztül; valamint előmozdítja a hátrányos helyzetű állampolgárok (fogyatékkal élők, álláskeresők, idősek, munkaerőpiacra visszatérő anyák) esélyegyenlőségét egy sokszínű, befogadó társadalom megszilárdítása érdekében.

Bögrések - A csapatunk

Megszállott Bögréseink

LÓRÁNT KRISZTINA

projektvezető

Én vagyok Lóránt Krisztina Hobit! Az ötletgazda, aki a nagy Bögrefónia kalandra vállalkozott! De Tündérek és Törpök, Varázslók és Harcosok nélkül sohasem érnék célba!!!

lorant.kriszti7@gmail.com
Tel: +36 70 770 42 85

CSÁK GYÖRGY

Spritusz Egyesület

Vagyok? Fogjuk rá. Bögrefón ember a jéghegy tetején, vagy hajóskapitány a taton - alul és fölül is működő, hazarobogó sok-sok hajnalon.

Pöttyös bögrén a pötty vagyok, ami nem mindig kerek - későn fekszem és korán kelek.

info@spiritusz.hu
Tel: +36 20 934 09 72

MAJOROS ZSUZSA

Cromo Alapítvány

Zsuzsu vagyok, megrögzött tyúkanyó. A Cromo Alapítvány projekt koordinátoraként hiszek abban, hogy mindenki jó valamiben,  ugyanakkor mindenki másban a legjobb! És hát mi lenne jobb módszer arra, hogy ezt másoknak is bebizonyítsuk, mint a mi Bögrefóniánk? :)

majoros.zsuzsanna@cromo.hu
Tel: +36 20 476 6776

SIMON ILDI

Cromo Alapítvány - kuratóriumi elnök

Színeket nem csak a szemével lát az ember, hangokat nem csak a fülével hall. A Bögrefónia szóljon mindenkihez, áradjon és öleljen át. Ildi vagyok, a Cromoból, és csak ilyen világért tudok felkelni minden reggel. Úgyhogy zsupsz, ki az ágyból, és gyerünk!

SZARVAS ZSOLT

Cromo Alapítvány

Szeretem az összehangzó dolgokat, és persze oroszlánként küzdök is értük. Mint a program kommunikátora, arra törekszem, hogy ennek a kezdeményezésnek híre menjen mindenfelé. Merthogy, tudom, nagy fába vágtuk a „bögrénket”.

szarvas.zsolt@cromo.hu
Tel: +36 20 624 2633

RÁKOS BLANKA

Kreatív, design, fotó

“To be is to do" - Socrates.
“To do is to be”- Jean-Paul Sartre.
“Do be do be do”- Frank Sinatra.
Egy kocsi hátsó ülésén döbbentem rá, hogy kacsa vagyok. Amúgy meg inkább megyek vissza a konyhába főzni :)

SZILÁGYI MÓNI

Cromo Alapítvány - önkéntes

Móni vagyok a Cromo önkéntes csapat egyik tagja. Bögrésnek lenni vidámság s csupa móka. Csapd magadhoz a mosolygós bögréd és gyere, nézd meg mennyi, mennyi vidámság fér beléd...

KRÉNUSZ KATA

Cromo Alapítvány - önkéntes

„…ha éjszakánként fölnézel az égre, olyan lesz számodra, mintha minden csillag nevetne.”

Mi is ilyen nevető csillagok vagyunk/leszünk, akik egymás életébe mosolyt és fényt hoznak, ahogyan együtt alkotunk valami csodálatosat. :) 

Partnerszervezetek

{ 1 }

FILADELFIA  HÁZ


A Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálati Irodájának pályázatával 35 fő befogadására alkalmas fogyatékosokat ellátó nappali intézmény épült a Filadelfia Ház (Sylvester Ház) alsó szintjén.

 

Célja, olyan budapesti és Pest megyei családok segítése, akikkel fogyatékos személyek élnek együtt, de napközbeni ellátásuk nem, vagy nehezen biztosított. Az intézmény a fogyatékos személyek szociális biztonságára, mentálhigiénés ellátására, csoportos, illetve igény szerinti egyéni fejlesztésére törekszik. A magas színvonalú és sokrétű szociális szolgáltatásokkal célja a fogyatékos személyek önállóságát, szocializációját, életfeltételeit, társas kapcsolatait javítani, figyelembe véve az azok egészségügyi, mentális, szociális és pszichés állapotát.

{ 2 }

VGYKE

 

Mi, a VGYKE látássérült és látó szakemberei elhivatottságból, érintettségből, és azért, hogy a látássérültség ne jelentsen akadályt, figyelemmel a társadalomban jelentkező szükségletekre és igényekre, a látássérült személyek számára segítő szolgáltatásttartunk fenn, kezdeményezzük, támogatjuk és szervezzük ezen személyek öntevékeny egyesüléseit és társadalmi integrációra való képessé válását, továbbá képviseljük ésérvényesítjük érdekeiket, valamint a látássérültség kapcsán információt nyújtunk illetveérzékenyítő programokat szervezünk a Közép-Magyarországi régióban mindenkinek, aki igényli és elfogadja tőlünk.

{ 3 }

SINOSZ

 

A  SINOSZ  siketek és nagyothallók szakmai érdekvédelmi szervezeteként segíti, támogatja a siket és nagyothalló embereket a társadalmi beilleszkedésben, az egyéni érvényesülésben.

 

ERGO SUM jelnyelvi színház

Az ERGO SUM lehetőség azoknak a siketeknek és nagyothallóknak, akik szeretnek játszani, egy remek kis csapathoz tartozni, ahol oldott légkörben többféle szerepben is kipróbálhatják magukat. A színjátszás, szerepbe lépés a játszók személyiségét nyitottabbá, bátrabbá, tudatosabbá teszi. Gazdagítja az önmagukról kialakult képet, bővíti önismeretüket és a játék keretében olyan tapasztalatokra is szert tesznek, amely nemcsak önmaguk, de mások elfogadását is megkönnyíti.

{ 4 }

MEREK

 

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság fenntartásában működő Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központjának (MEREK, korábbi nevén Mozgássérültek Állami Intézete, MÁI) célja a mozgássérült emberek rehabilitációja és társadalmi integrációjának elősegítése. A MEREK  komplex rehabilitációs szolgáltatásokat nyújt kliensei számára. Ennek során figyelembe veszi az egyén szükségleteit és igényeit, emellett mind a rehabilitációs program kialakításában, mind annak megvalósításában a klienssel való szoros együttműködésre épít.

Alkotók

Alkotóink

  • w-facebook
bottom of page